Μαρία Κ.

Από μικρή προτιμούσα το ραδιόφωνο από κάθε άλλο μέσο επικοινωνίας. Είναι αυτό το μυστηριακό μέσο που μπορεί κάποιος να μιλήσει χωρίς να βλέπεις ποιος είναι. Ο τρόπος που συνδέεται με τη φωνή, την έκφραση του λόγου, το περιεχόμενο και λιγότερο με την εικόνα, είναι ελκυστικός. Δεν ταυτίζεται με τις πλαστές εικονικές πραγματικότητες της σύγχρονης εποχής και πάντα θα είναι ένα μέσο επαναστατικό από τη φύση του.

Μου άρεσε πάντα να διαβάζω και να επικοινωνώ. Με κάθε τρόπο. Η τέχνη ήταν και είναι σύμμαχος μου σε αυτό. Σύμμαχος στην προσωπική έκφραση του καθενός. Στην προσωπικότητα του.

Άλλωτε με τη μουσική, το τραγούδι, τη κιθάρα μου, την φωτογραφική μου μηχανή, το γράψιμο κι άλλωτε πίσω από ένα μικρόφωνο και μια κονσόλα. Δε μπορούσα να μην έχω ένα καλλιτεχνικό μέσο έκφρασης έστω και για ένα μισάωρο μέσα στη μέρα !

Την πρώτη μου επαφή με το ραδιόφωνο την απέκτησα όταν ακόμα παιδάκι 6 χρονών, βρέθηκα σ’ένα στούντιο στα FM, με δική μου εκπομπή,να διαβάζω παραμύθια για παιδια. Ήταν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που πάρθηκε για μένα αλλά πολύτιμη και σημαδιακή. Η εμπειρία αυτή, συνεχίστηκε πολλά χρόνια με επιτυχία, ώσπου να πάω στο Λύκειο και να μπερδευτώ σε άλλα εφηβικά μονοπάτια. Έτσι, χωρίστικαν οι δρόμοι μας γι’αρκετά χρόνια.

Λένε όμως οι σοφοί και οι γραμματιζούμενοι:  «Αν αγαπάς κάτι, άσε το ελεύθερο. Αν φύγει δε το είχες ποτέ, αν γυρίσει, ήταν δικό σου για πάντα». Έτσι δε λένε;;;

Έτσι κι έγινε!  Γύρισε κάποια χρόνια μετά, όταν βρέθηκα με φίλους ξανά σ’ένα στούντιο, με τη πρώτη μου ιντερνετική εκπομπή μουσικής και λόγου. Συνεχίζεται φέτος, στην όμορφη αυτήν παρέα του Octava Radio, κάθε Τετάρτη, 16:00 – 18:00, με έντεχνα και ροκ μουσικά μεσημέρια, συνεντεύξεις, αφιερώματα και συζητήσεις διαφόρων ειδών. Ο,τι κι αν κάνετε εκείνη την ώρα….κερνάμε την μουσική και την παρέα..Εδώ στον Octava Radio.  

Ελάτε να μιλήσουμε, να πιούμε καφέ, να ακούσουμε μουσικές που μας έχουν λείψει, να συζητήσουμε πάνω σε θέματα που μπορεί να σας απασχολούν αλλά και ν’ακούσετε ενδιαφέρουσες προτάσεις για καλλιτεχνικά δρώμενα και ιδέες για εξόδους.

Σας περιμένω κάθε Τετάρτη μεσημέρι στις 16:00 με 18:00!